pondělí 28. července 2014

IMPERIALISTICKÝ RŮŽOVÝ OBJEVEN

V brzkých ranních hodinách všemi telegrafními uzly mezi zlatokopy, drahokamokopy a trpaslíky proběhl dlouho očekávaný záchvěv, jenž se zapíše do dějin jako signál HUH!, jelikož nesl tak neskutečně důležitou informaci, o které Vám píšeme opět jako první na světě.

Vše začalo před pětapadesáti lety na sibiřské sovětské univerzitě Sovetskaya Krasnaya, v níž toho času profesor Vasilij Drahokamovič Diamantov vedl svou skupinu nadaných žáků ke studiu drahých kamenů. Vědomosti bral ze starých kozáckých knih, se studenty pořádal dobrodružné výpravy do hlubokých sibiřských lesů, jež se díky zapálení pro věc často protahovaly až na několik měsíců. Při jedné takové výpravě student Džavad Chujakov, jenž se podle profesorových poznámek toho dne "v husté mlze ztratil z dohledu na několik hodin", objevil jeskyni, ve kteréžto na zemi našel povalující se kámen růžové barvy. Vzal jej tedy do kapsy a pomocí sovětské technologie rudě zvýrazňující stopy se dostal opět k profesorově skupině.

Jak ukázal výzkum, kámen byl skutečně na první pohled růžový, ovšem pod mikroskopem se objevily modrobíločervené ornamenty nápadně připomínající americkou vlajku. Vasilij Drahokamovič Diamantov ještě více zrudl, označil kámen jako imperialistický růžový a okamžitě jej vložil do karantény mezi carský zlatavý a stalinův korodující (jež se vyznačoval povrchem pokrytým drobnými krystalky v podobě byst Stalina a opravdu krátkou životností). Z historických záznamů tehdy celá skupina Vasilijových žáků mizí i se samotným Drahokamovičem Diamantovem. 

Po tomto drahém kamenu bylo později vyhlášeno množství pátracích akcí, žádná úspěšná, jediným známým exemplářem tak byl onen kus nalezený před padesáti pěti lety. Až dnes ráno přišla ona dlouho očekávaná zpráva. Další kus byl nalezen. Stalo se tak na výletě bohatého neměckého důchodce, který si zde užívá poslední měsíce svého šťastně prožitého života. Tento muž se zrovna procházel po břehu Wachkatschého jezera, když znenadání zakopl o kořen zde stojícího stromu a dopadl do měkkého bláta, jež mimo odpadu z nedaleké jaderné elektrárny skrývalo taktéž tento vzácný kousek. 

Důchodce Edmunda Goldsteina kámen zaujal, proto se ihned zvedl z bláta a spěchal zpět do svého skromného třípatrového domu uprostřed kanadských lesů zavolat dávnému příteli, jenž byl obeznámen s tímto případem, potvrdil mu vzácný nález a vzápětí novinku celosvětovou sítí důlních telegrafů přeposlal dále. Nyní se o kámen přou nejznámější obchodníci a nabízejí astronomické částky, mezi nimi samozřejmě nechybí ani David Birdbaum, majitel vyhlášeného obchodu s drahokamy na newyorské Páté avenue. 

[CI]


Žádné komentáře:

Okomentovat